Bærende væg? Vi er klar til at hjælpe

Vi har lavet statiske beregninger til flere tusind bærende vægge

God service

Vi leverer et godt produkt, og servicerer det med stolthed! Besøg gerne vores trustpilot profil.

Ansvarsforsikring
Du kan føle dig helt sikkert. Vi har en Professionel ansvarsforsikring hos HDI Gerling. Forsikringssum: 20 mio. kr.
Digitale platforme

Vores digitale platform gør det muligt at udføre en lang række opgaver i hele landet – effektivt og hurtigt.

Kvalitet & Tryghed

Hele vores stab har baggrund i byggeteknologi og vi har processer for kvalitetskontrol.

Vi har lavet statiske beregninger til flere tusind bærende vægge

Vi starter med en Online Vægvurdering eller Fysisk Vægvurdering. Dette booker du på vores hjemmeside. Er væggen bærende eller stabiliserende, sender vi dig et link så du kan bestille et ingeniørprojekt. Er væggen let, kan du bestille et teknisk notat på at væggen kan fjernes.

Efter bestilling af ingeniørprojektet, udarbejder vi statiske beregninger, dokumentation og projekttegninger inkl. forsikring.

Når ingeniørprojektet er sendt til dig, kan en håndværker give dig et fast tilbud – vi hjælper gerne med at finde den rette til opgaven. Bor du i etagebyggeri, så læs mere længere nede på siden.

Vurdering af din væg

Ved nedrivning af væg skal det afklares hvilken type væg du ønsker af fjerne eller lave hul i inden den fjernes. Er det en stabiliserende væg eller bærende væg kræver det statiske beregninger, der er en del af vores ingeniørprojekt. Du kan også være heldig, at der er tale om en let væg, som kan fjernes uden yderligere tiltag. Ved lette vægge, kan du bestille et teknisk notat til 1.500 kr. på at væggen ikke er bærende eller stabiliserende, når du bestiller en Online Vægvurdering eller en Fysisk Vægvurdering.

Processen starter med at en rådgivende ingeniør vurderer din væg. Dette koster 250 kr. ved Online Vægvurdering, og fra 1.800 kr. ved Fysisk Vægvurdering.

Online Vægvurdering

Ved Online Vægvurdering finder du byggetekniske tegninger, samt laver en markering af hvilken væg vi skal vurdere. Prisen er 250 kr. + 100 kr. for ekstra vægge. Se video af hvordan du finder tegningerne og laver markering: AndroidiPhonemacOS eller Windows 

Fysisk Vægvurdering

Ved Fysisk Vægvurdering booker du en af vores dygtige ingeniører til at komme ud til  dig. Vi står for at finde de byggetekniske tegninger og opmåling af din væg. Prisen starter fra 1.800 kr. og afhænger af afstanden fra vores kontor – din pris kan ses på knappen nedenfor.

Ingeniørprojekt på en bærende væg?

Bor du i hus koster ingeniørprojektet fra 6.995 kr. inkl. moms for en statisk beregning, statisk dokumentation og projekttegninger for en bærende væg. Drejer det sig om flere bærende vægge, så har vi mængderabat. Ved lavt etagebyggeri og et simpelt projekt er prisen fra 10.995 kr., og ellers er prisen fra 12.995 kr. grundet certificeringsordningen. Prisen er inklusiv rettelser fra certificeret statiker og hjælp til håndværkerne omkring certificeringsprocessen – indenfor rimelighedens grænser. Prisen er ikke inklusiv certificering af projektet. Når der er udarbejdet en starterklæring fra den certificerede statiker, skal der ansøges om byggetilladelse på bygogmiljoe.dk – vi kan hjælpe med ansøgningen for 1.250 kr.

Det praktiske arbejde, som mureren udfører varierer meget fra sag til sag. Skal flere hundrede kilo mursten bæres ned fra 5. sal? Hvor stor er væggen? Skal der anvendes mere end én stålbjælke? Derfor er det en god ide at indhente flere tilbud.

Er din lejlighed opført i bindingsværk, er vi nødsaget til at modtage dine bygningstegninger på [email protected] før vi kan give en fast pris.

1 stk. bærende væg2 stk. bærende vægge3 stk. bærende vægge
Hus: 6.995,- Hus: 9.995,- Hus: 12.995,-
Lejlighed: 12.995,-Lejlighed: 15.995,-Lejlighed: 18.995,-
Lejlighed KK1: 10.995,-Lejlighed KK1: 13.995,-Lejlighed KK1: 16.995,-


Ingeniørprojektet er inkl. statiske beregninger, dokumentation, projekttegninger og forsikring. Etagebyggeri er dyrere grundet større krav til dokumentation.

Der kan være situationer, hvor priserne er højere end vores nævnte standardpriser for ingeniørberegningerne. Dette vil du selvfølgelig få oplyst i tilbuddet på ingeniørprojektet efter vægvurderingen.

Totalløsning: ingeniør + håndværker?

NEMINGENIØR samarbejder med flere dygtige håndværkere, som vi godt tør anbefale videre til vores kunder. Vi anbefaler at man indhenter et par tilbud, da det dels er en tillidssag at få fjernet en bærende væg, og derudover så kan prisen på det praktiske arbejde variere en hel del.

NEMINGENIØR er forsikret for den rådgivning der leveres. Vi er rådgiverforsikret hos HDI Global, og kan sende vores police, hvis det ønskes.

NEMINGENIØR har specialiseret sig i de private danske kunders behov. Ved at fokusere på en række særligt udvalgte opgavetyper, har vi effektiviseret processerne, og kan derfor tilbyde vores ydelser til en meget fordelagtig pris samt leveringstid.

Tidshorisont

Normalt er vi klar med vægvurderingerne indenfor et par hverdage. Grundet ekstra ordinær travlhed, har vi lige nu ca. 7-8 ugers leveringstid på nye projekter.  

Ved etagebyggeri er der krav til tredjeparts kontrol hos en certificeret statiker samt ansøgning om byggetilladelse hos myndighederne. Det kan tage fra et par uger og op til et par måneder – her er det en god ide at kigge på kommunens hjemmeside og samt kontakte en af de certificerede statikere og spørge om deres leveringstid.

Selve murerarbejdet tager normalt 4-5 dage fra at de starter med at rive væggen ned til at den nye stålbjælke er lagt op og isoleret med brandgips.

Ansøgning & certificering ved etagebyggeri

Rent praktisk skal ingeniørprojektet sendes til en certificeret statiker, som laver en starterklæring. Derefter skal der ansøges hos myndighederne. Dette gøres på bygogmiljoe.dk – vi kan gøre det for 1.250 kr. Herefter kommer der en byggetilladelse. Håndværkeren kan nu fjerne den stabiliserende eller bærende væg. Det er vigtigt at håndværkeren dokumenterer sit arbejde jf. vores forskrifter i det udarbejde dokumentationsmateriale. I yderste konsekvens kan man risikere at den certificerede statiker ikke vil give en sluterklæring – altså endeligt godkende projektet, hvis dokumentationen ikke er på plads.

NemIngeniør kan fremsende vejledende eksempler på kontroldokumentation, der er tilstrækkelig til en sluterklæring ved en certificeret statiker, samt dokumentationsguide med information om kontrollen. Når arbejdet er udført og kontroldokumentationen er godkendt, kan der udstedes sluterklæring, og projektet kan færdigmeldes på bygogmiljoe.dk.

nedrivning-af-væg-frederiksberg-30nedrivning-af-væg-frederiksberg-40

Kan jeg vælte væggen? ​

I huse op gennem tiden har man udført forskellige statiske systemer. Der vil oftest være bærende vægge som ydervægge og i de fleste tilfælde også som indervægge. Både indervægge og ydervægge kan også være stabiliserende/afstivende og dermed med at modstå laster som nævnt under de statiske beregninger. Fjerner du ukontrolleret vægge der er bærende eller stabiliserende uden at udføre en beregning eller et tiltag, vil der kunne opstå sætningsskader, deformationer og i sidste ende nedstyrtning.

Er du i tvivl om hvorvidt din væg er bærende, stabiliserende eller blot kan nedtages kan vi hjælpe med at foretage en vurdering.

Online Vægvurdering

Ved Online Vægvurdering finder du byggetekniske tegninger, samt laver en markering af hvilken væg vi skal vurdere. Prisen er 250 kr. + 100 kr. for ekstra vægge. Se video af hvordan du finder tegningerne og laver markering: AndroidiPhonemacOS eller Windows 

Fysisk Vægvurdering

Ved Fysisk Vægvurdering booker du en af vores dygtige ingeniører til at komme ud til  dig. Vi står for at finde de byggetekniske tegninger og opmåling af din væg. Prisen starter fra 1.800 kr. og afhænger af afstanden fra vores kontor – din pris kan ses på knappen nedenfor.