statiske beregninger til solceller?

Få kompetent rådgivning i forbindelse med solceller

God service

Vi leverer et godt produkt, og servicerer det med stolthed! Besøg gerne vores trustpilot profil.

Ansvarsforsikring
Du kan føle dig helt sikkert. Vi har en Professionel ansvarsforsikring hos HDI Gerling. Forsikringssum: 20 mio. kr.
Digitale platforme

Vores digitale platform gør det muligt at udføre en lang række opgaver i hele landet – effektivt og hurtigt.

Kvalitet & Tryghed

Hele vores stab har baggrund i byggeteknologi og vi har processer for kvalitetskontrol.

Solceller statiske beregninger

Når solceller skal monteres på et tag, så er der brug for statiske beregninger til at eftervise, at tagkonstruktionen kan bære merbelastningen fra solcellepanelerne. Nedenfor kan du indhente et gratis online tilbud, eller booke en af vores ingeniører til at finde tegninger, udføre opmålinger på adressen. Herefter vil du modtage uforpligtende tilbud på ingeniørprojektet. 

Efter accept at tilbud, udarbejder vi statiske beregninger og statisk dokumentation, inkl. forsikring for vores ydelse. Når ingeniørprojektet er sendt til dig, kan en montør begynde monteringen af solcellerne eller starte med at forstærke tagets spær, hvis de statiske beregninger viser at dette er påkrævet.

Vi skal bruge fem oplysninger fra dig

  1. De originale byggetekniske tegninger over boligen – Se guide til at finde tegninger
  2. Placering af solcellerne på taget – Se eksempel på markering
  3. Størrelsen på tagets spær, hvis det ikke står på tegningerne – Se forklaring
  4. Kende belægningen på taget. Eksempelvis tagsten i tegl, tagsten i beton, bølgeeternit, Decra tagplader,  skifter, stråtag, tagpap
  5. Modtage et datablad på solcellerne fra leverandøren eller kende vægten på løsningen

Gratis online tilbud

Ved online tilbud finder du byggetekniske tegninger, samt laver en markering og finder de øvrige informationer vi skal bruge. Herefter vil du modtage et uforpligtende tilbud på ingeniørprojektet.

Book et fysisk besøg

Ved fysisk besøg booker du en af vores dygtige ingeniører til at komme ud til dig. Vi står for at finde de byggetekniske tegninger, markering af hvor solcellerne skal placeres, måler spærtykkelse samt nødvendige opmålinger. Prisen starter fra 1.800 kr. og afhænger af afstanden fra vores kontor. Herefter vil du modtage et uforpligtende tilbud på ingeniørprojektet.

Priser på ingeniørprojektet

Et ingeniørprojekt starter fra 6.995 kr. og inkluderer statiske beregninger, statisk dokumentation, projekttegninger og forsikring. Når der placeres solceller på husets tag, er der brug for at tagets bæreevne bliver eftervist for at sikre, at taget kan holde til mervægten fra solcellepanelerne. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at forstærke tagkonstruktionen. Det kan også være nødvendigt at lave ekstra statiske beregninger, hvis der fx er et større vinduesparti i facaden under solcellerne. Prisen kan også stige, hvis solcellerne er på flere tagflader – fx syd- og vestsiden af taget. Er taget fladt, kan det også betyde højere pris. Du kan altid få et uforpligtende tilbud ved at bruge vores online formular.

Leveringstid og forsikring

Normalt har vi en leveringstid på 1-3 uger på ingeniørprojekterne, men der kan forekomme perioder hvor der er ekstra travlt. Ved etagebyggeri er der krav til tredjeparts kontrol hos en certificeret statiker samt ansøgning om byggetilladelse hos myndighederne. Det kan tage fra et par uger og op til et par måneder – her er det en god ide at kigge på kommunens hjemmeside og samt kontakte en af de certificerede statikere og spørge om deres leveringstid.

NEMINGENIØR er forsikret for den rådgivning der leveres. Vi er rådgiverforsikret hos HDI Global, og kan sende vores police, hvis det ønskes.

NEMINGENIØR har specialiseret sig i de private danske kunders behov. Ved at fokusere på en række særligt udvalgte opgavetyper, har vi effektiviseret processerne, og kan derfor tilbyde vores ydelser til en meget fordelagtig pris samt leveringstid.

Ansøgning

Hus

Hvis du bor i hus, er der ikke krav til certificering af ingeniørprojektet ved opsætning af solceller. Der kan dog være lokalplaner eller krav fra kommunen om ansøgning om byggetilladelse. Her anbefaler vi at spørge kommunen ad.