Nedrivning af væg?

Eksperter i statiske beregninger til bærende vægge

God service

Vi leverer et godt produkt, og servicerer det med stolthed! Besøg gerne vores trustpilot profil.

Ansvarsforsikring
Du kan føle dig helt sikkert. Vi har en Professionel ansvarsforsikring hos HDI Gerling. Forsikringssum: 20 mio. kr.
Digitale platforme

Vores digitale platform gør det muligt at udføre en lang række opgaver i hele landet – effektivt og hurtigt.

Kvalitet & Tryghed

Hele vores stab har baggrund i byggeteknologi og vi har processer for kvalitetskontrol.

Få kompetent rådgivning når væggen skal fjernes

  1. Er din væg bærende, stabiliserende eller let? Bestil en Online Vægvurdering. Alternativt kan du booke en Fysisk Vægvurdering, hvor en vores rådgivende ingeniører kommer forbi din adresse og kigger på væggen(e). 
  2. Er væggen bærende eller stabiliserende, sender vi dig et link så du kan bestille ingeniørprojektet. Er væggen let og kan fjernes straks, kan der tilkøbes et teknisk notat.  
  3. Efter bestilling af ingeniørprojektet, udarbejder vi statiske beregninger, dokumentation og projekttegninger inkl. forsikring. Med over 800 sager om året, tør vi godt kalde os eksperter.

1) Vurdering af din væg

Ved nedrivning af væg skal det afklares hvilken type væg du ønsker af fjerne eller lave hul i inden den fjernes. Er det en stabiliserende væg eller bærende væg kræver det statiske beregninger, der er en del af vores ingeniørprojekt. Du kan også være heldig, at der er tale om en let væg, som kan fjernes uden yderligere tiltag. Ved lette vægge, kan du tilkøbe et teknisk notat for 1.500 kr. som dokumentation for vores udtagelse, så du således er bedre sikret.

Processen starter med at du vælger en af de to muligheder lige nedenfor. 

Online Vægvurdering

Ved Online Vægvurdering finder du byggetekniske tegninger, samt laver en markering af hvilken væg vi skal vurdere. Prisen er 250 kr. + 100 kr. for ekstra vægge. Se video af hvordan du finder tegningerne og laver markering: 
AndroidiPhonemacOS eller Windows 

Fysisk Vægvurdering

Ved Fysisk Vægvurdering booker du en af vores dygtige ingeniører til at komme ud til  dig. Vi står for at finde de byggetekniske tegninger og opmåling af din væg. Prisen starter fra 1.800 kr. og afhænger af afstanden fra vores kontor. Herefter vil du modtage et uforpligtende tilbud på ingeniørprojektet.

2) Ingeniørprojekt på nedrivning af en væg?

Bor du i hus koster ingeniørprojektet fra 6.995 kr. inkl. moms for en statisk beregning, statisk dokumentation og projekttegninger for nedrivning af en væg. Drejer det sig om flere bærende vægge, så har vi mængderabat. Ved lavt etagebyggeri og et simpelt projekt er prisen fra 10.995 kr., og ellers er prisen fra 12.995 kr. grundet certificeringsordningen.

Prisen er inklusiv rettelser fra certificeret statiker og hjælp til håndværkerne omkring certificeringsprocessen – indenfor rimelighedens grænser. Prisen er ikke inklusiv certificering af projektet. Når der er udarbejdet en starterklæring fra den certificerede statiker, skal der ansøges om byggetilladelse på bygogmiljoe.dk – vi kan hjælpe med ansøgningen for 1.250 kr.
Det praktiske arbejde, som mureren udfører varierer meget fra sag til sag.

Er din lejlighed opført i bindingsværk, er vi nødsaget til at modtage dine bygningstegninger på [email protected] før vi kan give en fast pris.

1 stk. bærende væg2 stk. bærende vægge3 stk. bærende vægge
Hus: 6.995,- Hus: 9.995,- Hus: 12.995,-
Lejlighed: 12.995,-Lejlighed: 15.995,-Lejlighed: 18.995,-
Lejlighed KK1: 10.995,-Lejlighed KK1: 13.995,-Lejlighed KK1: 16.995,-

Ingeniørprojektet er inkl. statiske beregninger, dokumentation, projekttegninger og forsikring. Etagebyggeri er dyrere grundet større krav til dokumentation.

Der kan være situationer, hvor priserne er højere end vores nævnte standardpriser for ingeniørberegningerne. Dette vil du selvfølgelig få oplyst i tilbuddet på ingeniørprojektet efter vægvurderingen.

Totalløsning: ingeniør + håndværker?

NEMINGENIØR samarbejder med flere dygtige håndværkere, som vi godt tør anbefale videre til vores kunder. Vi anbefaler at man indhenter et par tilbud, da det dels er en tillidssag at få fjernet en bærende væg, og derudover så kan prisen på det praktiske arbejde variere en hel del.

NEMINGENIØR er forsikret for den rådgivning der leveres. Vi er rådgiverforsikret hos HDI Global, og kan sende vores police, hvis det ønskes.

NEMINGENIØR har specialiseret sig i de private danske kunders behov. Ved at fokusere på en række særligt udvalgte opgavetyper, har vi effektiviseret processerne, og kan derfor tilbyde vores ydelser til en meget fordelagtig pris samt leveringstid.

Tidshorisont

Normalt er vi klar med vægvurderingerne indenfor et par hverdage. Grundet ekstra ordinær travlhed, har vi lige nu ca. 7-8 ugers leveringstid på nye projekter.  

Ved etagebyggeri er der krav til tredjeparts kontrol hos en certificeret statiker samt ansøgning om byggetilladelse hos myndighederne.

Det kan tage fra et par uger og op til et par måneder – her er det en god ide at kigge på kommunens hjemmeside og samt kontakte en af de certificerede statikere og spørge om deres estimerede leveringstid.

Selve murerarbejdet tager normalt 4-5 dage fra at de starter med at rive væggen ned til at den nye stålbjælke er lagt op og isoleret med brandgips.

Certificering og ansøgning

Hus

Hvis du bor i hus, er der ikke krav til certificering af ingeniørprojektet ved nedrivning af vægge. I få tilfælde skal der ansøges om byggetilladelse – spørg din lokale kommune i dette tilfælde.

Lejlighed

Ved etagebyggeri skal ingeniørprojektet kontrolleres af en certificeret statiker. Inden ansøgning om byggetilladelse i etageejendomme skal dit projekt til kontrol hos en certificeret rådgiver.

NEMINGENIØR er selvfølgelig klar til at hjælpe med denne proces.

Ved certificering

Rent praktisk skal ingeniørprojektet sendes til en certificeret statiker, som laver en starterklæring. Derefter skal der ansøges hos myndighederne. Dette gøres på bygogmiljoe.dk – vi kan gøre det for 1.250 kr. Herefter kommer der en byggetilladelse. Håndværkeren kan nu fjerne den stabiliserende eller bærende væg. Det er vigtigt at håndværkeren dokumenterer sit arbejde jf. vores forskrifter i det udarbejde dokumentationsmateriale.

I yderste konsekvens kan man risikere at den certificerede statiker ikke vil give en sluterklæring – altså endeligt godkende projektet, hvis dokumentationen ikke er på plads.

NemIngeniør kan fremsende vejledende eksempler på kontroldokumentation, der er tilstrækkelig til en sluterklæring ved en certificeret statiker, samt dokumentationsguide med information om kontrollen. Når arbejdet er udført og kontroldokumentationen er godkendt, kan der udstedes sluterklæring, og projektet kan færdigmeldes på bygogmiljoe.dk.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man vælte en væg?

Ja, men hvis der er tale om en bærende væg, er det nødvendigt at udføre nye bærende konstruktioner til at understøtte konstruktioner over væggen. Det anbefales altid, at der udarbejdes et ingeniørprojekt ved nedrivning af bærende vægge, da der skal dimensioneres ny bæring og udføres midlertidig afstivning under nedrivningen. Hvis en væg imidlertid ikke er bærende eller stabiliserende, kan denne væltes uden yderligere foranstaltninger. Hvis du er i tvivl, kan en bygningsingeniør vurdere, om en væg er bærende ud fra originale tegninger af bygningen og/eller ved en fysisk besigtigelse.

Hvad koster det at få væltet en væg?

Typisk i omegnen af 40-70.000 kr. inkl. produktion og levering af materialer samt selve udførelsen på stedet. Prisen på en nedrivning afhænger af størrelsen af vægstykket, og hvilke nye bærende konstruktioner, der skal udføres. Der kan være merpris ved f.eks. genopmuring af murværk, svejsearbejde og tilpasning af stål eller ved transport af mursten eller andre materialer fra en højere etage. Hvis der er tale om nedrivning i en etageejendom eller andet, der kræver byggetilladelse, bør håndværkerens tilbud inkludere kontrol og dokumentation af udførelsen, da det er et krav i henhold til lovgivningen (BR18).

Er min væg bærende?

En væg anses som bærende, hvis den understøtter andre konstruktioner. Typisk vil der være tale om understøtning af etageadskillelser, andre vægge på etagen over og/eller tagkonstruktionen. Nogle vægge anses som selvbærende, hvis de ikke belastes af andre konstruktioner. I denne type vægge, kan der stadig være behov for bærende konstruktioner ved en hultagning, hvis der f.eks. kun udføres en døråbning, og der stadig haves murværk over åbningen. Hvis du er i tvivl, kan en bygningsingeniør vurdere, om en væg er bærende ud fra originale tegninger af bygningen og/eller ved en fysisk besigtigelse.

Hvem kan rive en væg ned?

Hvis der er tale om en bærende væg af f.eks. murværk eller beton, bør nedrivning foretages af en professionel entreprenør, da der kræves korrekt midlertidig afstivning. Lette skillevægge af koks, gips eller lignende materiale kan nedrives af alle. Det anbefales, at der udarbejdes et ingeniørprojekt, hvis bærende vægge ønskes nedrevet. Hvis væggen nedrives i en etageejendom eller andet, der kræver byggetilladelse, skal den udførende i henhold til lovgivningen (BR18) foretage og dokumentere kontrol af udførelsen i henhold til DS1140 og SBi-271. Det anbefales derfor at rekvirere en håndværker, der er bekendt med disse standarder og medtager kontrol i deres tilbud.

Hvad kræver det at vælte en væg?

Det kommer an på, om der er tale om en bærende eller ikke-bærende væg. Hvis der er tale om en bærende væg, kræves der en ny bæring, f.eks. en ståldrager, som kan understøtte konstruktioner over etagen, hvor nedrivningen foretages. Der skal ligeledes udføres en midlertidig afstivning. Det anbefales derfor, at der udarbejdes et ingeniørprojekt, og at nedrivningen foretages af en professionel entreprenør. Der haves ikke særlige krav, hvis der er tale om en ikke-bærende væg. En bygningsingeniør kan hjælpe med at vurdere, om en væg er bærende eller ej ud fra originale tegninger af bygningen og/eller ved en fysisk besigtigelse.

Hvordan ved jeg om en væg er stabiliserende?

Interne vægge, facader og gavle er generelt stabiliserende for vind (horisontal-last), hvis de er udført i tungt materiale som teglstensmurværk, porebeton eller beton, og har en tykkelse på mindst 100 mm. En stabiliserende væg er fastgjort til en loftskive (etagebjælker, spærkonstruktion eller lignende) og har typisk også fastgørelse til en udvendig væg. I visse tilfælde kan stabiliserende vægge fjernes uden tiltag, hvis det kan eftervises, at resten af de stabiliserende vægge yder tilstrækkelig modstand på horisontale laster ved fjernelse af væggen eller vægstykket. Ved tvivl kan en bygningsingeniør vurdere, om en væg er stabiliserende eller ej ud fra originale tegninger af bygningen og/eller ved en fysisk besigtigelse.

Online Vægvurdering

Ved Online Vægvurdering finder du byggetekniske tegninger, samt laver en markering af hvilken væg vi skal vurdere. Prisen er 250 kr. + 100 kr. for ekstra vægge. Se video af hvordan du finder tegningerne og laver markering: AndroidiPhonemacOS eller Windows

Fysisk Vægvurdering

Ved Fysisk Vægvurdering booker du en af vores dygtige ingeniører til at komme ud til  dig. Vi står for at finde de byggetekniske tegninger og opmåling af din væg. Prisen starter fra 1.800 kr. og afhænger af afstanden fra vores kontor – din pris kan ses på knappen nedenfor.

Referencer

Bærende væg

Østerbrogade, København Ø

Bærende væg

Under Elmene, København S

Bærende væg

Søbøtkers Alle, Hellerup

Bærende væg

Østerbrogade, Østerbro

Altan

Strandvejen, Charlottenlund

Bærende væg

Bülowsvej, Frederiksberg

Bærende væg

Falkoner Allé, Frederiksberg